Version française
eSanté Naar het portaal e-Gezondheid
Bannière eSanté

Nieuwsbrief e-Gezondheid – Nr. 2

4.000.000 geregistreerde toestemmingen!

In september werd de kaap van 4 miljoen toestemmingen bereikt.

Ter herinnering, de patiŽnt heeft als eigenaar van zijn medische gegevens (die volgens de wet privť-gegevens zijn en dus beschermd zijn) het recht om al dan niet zijn toestemming te geven voor het delen van zijn gegevens via het elektronische systeem voor de uitwisseling van gezondheidsgegevens.

De toestemming van de patiŽnt is een noodzakelijke voorwaarde voor het opstarten van eGezondheid met als voornaamste doel bij te dragen aan de continuÔteit van de zorg en aan de verbetering van de multidisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners. Het is in het belang van de patiŽnt dat de zorgverleners hem kunnen behandelen op basis van de meest recente informatie in zijn medisch dossier.

De conditio sine qua non is uiteraard dat de zorgverleners gemachtigd zijn om medische informatie van de patiŽnt uit te wisselen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk burgers hun toestemming daartoe verlenen.

De ziekenhuizen verdienen hierbij een speciale vermelding voor wat hun communicatie naar de patiŽnten betreft: het is hoofdzakelijk dankzij hun engagement om de registratie van de toestemmingen te ondersteunen en het systeem van gegevensdeling toe te lichten dat wij vandaag deze resultaten kunnen bekendmaken.

Meer informatie over de geÔnformeerde toestemming

Het actieplan eGezondheid


Geef het KCE uw mening over de klinische praktijkrichtlijnen

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) wenst de mening te kennen van een zo breed mogelijk panel van beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg.

Bent u arts, verpleegkundige, vroedvrouw of kinesitherapeut?
Geef dan uw mening door deze enquÍte te beantwoorden†(max. 8 minuten) vůůr 30 september. De anonimiteit wordt hierbij gewaarborgd.
Uit de deelnemers worden drie winnaars geloot die, naar keuze, beloond worden met een Smart Watch of een gastronomisch diner.

Uw mening zal helpen om de inhoud en het formaat van de toekomstige klinische praktijkrichtlijnen te verbeteren en er functionele tools van te maken voor uw dagelijks gebruik.

Om mee te delen


Eerste KCE-symposium over de financiering van klinische trials door de overheid - 12 oktober 2016

KCE Trials nodigt u uit om deel te nemen aan het eerste colloquium over de financiering van klinische trials door de overheid. Dit colloquium zal plaatsvinden op woensdag 12 oktober in Brussel. Op het programma staan lezingen van nationale en internationale experts die hun ervaringen op het vlak van beheer en realisatie van klinisch onderzoek zullen delen.

Om in te schrijven

Meer informatie over het KCE Trials programma

Abonnement opzeggen eSanté